ElérhetőségeinkNyitvatartásunkSzervizünkrőlCégtörténetünkHírek
Műszaki vizsga 13. kerületEredetiségvizsgálat azonnalSzerelő munkák, autószerelés, autójavítás, gyorsszervizTurbó javítás, felújításHHO motortisztítás BudapestenKarosszéria javítás, karambolos autók javításaBiztosítási kárügyintézés, kárrendezésAutóklíma javítás, klímatöltésKlíma tisztítás, ózonos klíma fertőtlenítésAutómentés hétvégén isAutófényezésAutóvillamosságMotordiagnosztika, hibakód kiolvasás - törlés Műszaki vizsga lejáratáról értesítjük ÖntCsereautó lehetőség
HHO tisztítás akcióIngyen csereautóPeugeot 206
Gépjármű kárbejelentő lap letöltésGyakran Ismételt Kérdések (GY.I.K.)Szolgáltatásaink elhelyezkedés szerintTudásbázis, fogalomtár
Nyitó oldal      Kapcsolat      Honlap térkép    
      AUTOJAVITO.NET
1135 Budapest, Szent László út 99.    térkép   

 4tolgyesi@autojavito.net    Telefon: (+36) 1/349-66-79 - Mobil: (+36) 70/363-32-17          
   // www.autojavito.net / Extrák / Szolgáltatásaink elhelyezkedés szerint / Budapest, 13. kerület / auto fenyezo Budapest-13.-kerület


!auto fenyezo Budapest-13.-kerület

!!!Cégünk az autó fényezésével is foglalkozik.

Autófényezés-hőkamrában-kabinban-állványon-Autószerviz, autójavító, autójavítás: Budapest, XIII ker, 13. kerület, Angyalföld - 800x600 pixel - 127985 byte

Hogyan fényezzük le gépkocsit?

Elsőként a fényező műhelybe érkezik a jármű, amit alaposan megtisztítunk vegyszerekkel és lemosunk. Nagyon fontos, hogy a felületre tapadt szennyeződéseket eltüntessük, ezáltal megakadályozzuk a kelletlen, csak fényezés után látszódó hibák felbukkanását. Majd következik a gépjármű vagy egy karosszéria-elem szemrevételezése és az esetleges sérülések megjelölése.

A fényező előkészítőbe kerülő gépjárművek nagy része a saját karosszérialakatosaink kezei alól érkeznek, ahol már megtörtét a karosszéria előkezelése a fényezési munkák megkezdéséhez. Ilyen munkálatok például az egyengetés, elemcsere, korrózió okozta felületi károsodások kijavítása. Ezen felületek előkészítése minden esetben a nagyobb érdességi fokozatú csiszolóanyagokkal kezdődik, ami később fokozatosan csökken (csiszolópapír szemcse nagysága).

Ha egyengetett elemről van szó, akkor minden esetben a felület kittelése következik, felületkialakítással. A kittelést lehetőségekhez mérten vékonyan, és minél kevesebb rétegből kell felvinni az elemre. A kittelt felületet megszáradása után kézzel vagy csiszológéppel szárazon "alakítjuk" a kívánt felület eléréséig. Ezt több lépcsőben érdemes csiszolni úgy, hogy a rétegeket megkülönböztetjük más-más színű festékcseppek kitthez való keverésével. Ez természetesen azt is jelenti, hogy haladunk a kisebb szemcséjű csiszolópapír felhasználása felé, hogy a végleges felület finomsága megfelelő legyen.

Mikor elkészült a kívánt forma, leportalanítjuk (ezt kompresszorral szokás végezni), zsírtalanítjuk (szilikon lemosóba itatott ronggyal), majd szükség esetén a maszkolás következik (ez azt jelenti, hogy a festeni nem kívánt részeket kitakarjuk), utána pedig szórópisztollyal felhordjuk az alapozóréteget (szakszóval a füllert) több rétegben, és itt is szokás az utolsó rétegnél valamilyen eltérő sötét színnel megspékelni az alapozó keveréket. A füllert még szokás töltőalapozónak és szórókittnek is nevezni.


Autófényező-hőkamrában-kabinban-állványon-Autószerviz, autójavító, autójavítás: Budapest, XIII ker, 13. kerület, Angyalföld - 800x600 pixel - 120608 byte

A mai gyári karosszériaelemek nagy része már alapozottan kerül hozzánk, ezért általában nem szükséges a fényezőinknek alapozni. A füller megszáradása után először száraz csiszolást hajtunk végre, majd nedves (vizes) finomcsiszolás követi, ami már a végleges felület finomságát eredményezi.

Ezután alaposan megtisztítjuk, ismét portalanítjuk, zsírtalanítjuk (szilikon mentesítjük) a fényezni kívánt felületünket, hogy alkalmas legyen az utolsó fedőbevonatok felhordására. A fedőbevonatok (festékek, lakkok) mutatják majd meg a fényezett felületnek a színét, csillogását, és nem utolsósorban időjárás-állóságát. A festékek közül létezik egy- és kétkomponensű akril, illetve metál (bázis).

Szakszerű és jó minőségű fényezést csak hőkamrával és fényezőfülkével rendelkező műhelyek tudnak produkálni. A fényezés során előforduló színproblémák mindig nagy gondot okoznak a fényezéssel foglalkozó szervizeknek, de mi ezért állunk szerződésben egy olyan céggel, akinek az összes festékkeverő rendszere megvan. Sőt, még az összes gyári színkód mellé színenként három árnyalat fel van fújva fémkártyára, amiből már könnyedén kiválasztható a legtökéletesebb szín. A legutolsó réteg a lakkozás, majd a szárítás következik hőkamrában.

A fényezés jellegétől függően 1, de akár 3 réteg lakkot is felvihetünk. Az utolsó réteg felvitele után 15-20 perccel megkezdjük a szárítást. A fényezőkamrában ekkor már 50-60 Celsius-fok feletti hőmérséklet van, amiben akár 1 órán át is tarthatjuk a gépjárművet. A karosszéria elemek kihűlését követően óvatosan akár össze is lehet szerelni, de nem ajánlott. Mi Inkább várni szoktunk vele legalább egy fél napot. Körülbelül 24-72 óra további kikeményedési időre lenne szüksége a fényezésnek, hogy használatba vehessük autónkat. Téli időszakban, mikor sózzák az utakat, vagy esős időjárás esetén nem ajánljuk autójának az aznapi használatát. Az autót ugyan vízzel akár már pár óra múlva is le lehet mosni, de vegyszeres vízzel csak 2-3 nap múlva szabad. Az autómosókban bevált gőzborotvák használatát a frissen fényezett elemek esetében a legalább1- 2 hétig nem javasoljuk sem mi, sem pedig a festékgyártók.

Még az átadást megelőzve lepolírozzuk autójának fújt elemeit, amelyiken találunk kisebb porszemcsét a lakkba száradva. A lakkok is sok esetben megváltoztathatják a fedőbevonat színét, ezért nem mindegy, hogy milyen minőségű lakkot használunk. Nem is beszélve a rossz minőségű lakkokról, amik 1-2 év alatt besárgulhatnak, bemattulhatnak vagy lepereghetnek. Persze a kedves ügyfél már hiába panaszkodik, hiszen lejárt a garancia. Ezért is fontos a megbízható szerviz, aki nem csak 1-2 éve van a területen, hanem évtizedek óta, mint például mi is. Cégünk Magyarországon teljesen egyedülállóként 1949 óta foglalkozik autójavítással úgy, hogy három generáción keresztül szállt apáról-fiára a mesterség.


Kérjük adja meg az ÜZENET szöveges mezőben, lehetőleg minél pontosabban, hogy mit szeretne kérdezni tőlünk, miben segíthetünk, vagy mire szeretne árajánlatot kérni. Ha Önnek kényelmesebb, hívjon minket telefonon. Ha itt megadja a telefonszámát, akkor a megadott időpontban vissza fogjuk hívni. Amennyiben az elektronikus levelezés a kényelmesebb Önnek, adja meg az email címét, hogy válaszolni tudjunk. Lehetősége van csatolni állományokat is, amennyiben szükséges. Kollégáink a lehető leggyorsabban próbálják feldolgozni az üzenetét.

Árajánlat vagy információ kérés a fenti szolgáltatásra

* = kitöltése kötelező!

* Név:
Email cím:
Telefonszám:
Legalkalmasabb időpont a telefonhívásra:
* Tárgy:
Csatolt file 1:
Csatolt file 2:
Csatolt file 3:
* Az ÜZENET tartalma:
Random letters * Látható karakterek: [ új kód generálás ]

Automatizált email küldés kiszűrése miatt kérjük írja be a képen látható karaktereket.
A rendszer nem figyeli a kis- és nagybetű közötti különbséget.A 4 jegyű biztonsági kódot kérjük írja be, mert az nélkül nem tudja elküldeni az üzenetet, és nem fogjuk megkapni.
_ _


Formátumok


A dokumentum megtekinthető az alábbi formátumokban is:
- Microsoft Word Document formátum: http://autojavito.net/d1645-auto-fenyezo-Budapest-13-kerlet.doc

 
 

Ugrás az oldal tetejére | www.autojavito.net nyitó oldal | Kapcsolat | Honlap térkép, sitemap

Copyright 1999-2024 © WWW.MAXELINE.HU KFT